Ankara'da sürekli yerinin değiştirildiğini öne süren PTT çalışanı, Abidinpaşa PTT Şubesi'ni sallama tabir edilen bıçak ve silahla bastı. Müdireyi elinden yaralayan ve bir kişiyi rehin alan şahıs, daha sonra silahı başına dayadı. Yaralı müdire ile rehin bayan, zanlının bir anlık dalgınlığı üzerine kurtarıldı. Bir süre eylemini sürdüren şahıs daha sonra teslim oldu.

Olay, öğle saatlerinde Mamak Abidinpaşa PTT Şubesi’nde gerçekleşti. Postane çalışanı Rahim N. sürekli yerinin değiştirildiğini öne sürerek, elinde sallama tabir edilen bıçak ve silahla PTT şubesine geldi. Şube Müdürü Emine Kadıoğlu ile tartışan şahıs, müdire hanımı elinden bıçakla yaraladı. Bir çalışanı da rehin aldı. İhbar üzerine Ankara polisi alarma geçti. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen karakol ekibi olaya müdahale etti. Şahsın dalgınlığından yararlanan polis yaralı ile diğer bayanı hızla dışarı kaçırdı. Yaralı kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Zanlı ise silahı başına dayayıp, eylemine devam etti.

KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Çevre güvenliği alan polis, sokağı trafiği kapattı. Olayın duyulmasının ardından PTT yetkilileri de şubeye geldi. Ambulans ekiplerinin yanı sıra Özel Hareket polisleri de postane önünde önlem aldı. Bu sırada şahsın kızı olay yerine geldi. Polisleri gören kadın, ‘Ya yapmayın ne olur’ deyip gözyaşlarına boğuldu.

Bir süre içerde silahla bekleyen zanlı, silahını polise verip teslim oldu. Gözaltına alınan şahıs, karakola götürüldü. Kapatılan yol trafiğe açıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma yaptı.