Aralarında İstanbul, Ankara ve Manisa büyükşehir belediyelerinde sürgüne gönderilenlerin de yer alacağı kadınlar, 12 Mart Perşembe günü Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyecek. Kadınlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde sürgüne gönderilen onlarca kadın çalışanın sesini duyurabilmek için AK Partili Başkan Menderes Türel'e İngilizce, Almanca, Arapça, Azerice ve Rusça dillerinde 'Kadınların sürgün edilmesi en büyük şiddettir' diye seslenecek.

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, sendikalarının Muratpaşa Belediyesi'ndeki iş yeri temsilciliğinde basın açıklaması yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 'görevlendirme' adıyla uygulanan 'sürgün'lerin en çok kadın çalışanları etkilediğini söyledi. Karakurt, AK Partili Menderes Türel yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 34 kadın çalışanın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü de sürgünle karşıladıklarını ifade etti. Bu çalışanların seslerini duyurmak için Menderes Türel'le görüşmek talebinde bulunduklarını anlatan Karakurt, ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Aralarında hamilelerin de yer aldığı kadın çalışanlar her gün merkezden uzak ilçelere göreve gönderilirken Menderes Türel'in kendilerini dinlemek yerine 8 Mart'ı piyano çalarak, kadınlara çiçek dağıtarak geçirdiğini belirten Karakurt, sürgüne gönderilen kadınların seslerini duyurabilmek için 12 Mart Perşembe günü bir yürüyüş düzenleneceğini kaydetti. Karakurt şöyle dedi: "Sayın Türel'e sesimizi duyurabilmek için bugüne kadar gösterdiğimiz gayret ve çabalar karşılıksız kaldı. Bunun içindir ki Ankara, İstanbul, Manisa büyükşehir belediyelerinde sürgüne gönderilen kadın arkadaşlarımızın yer aldığı Dünya Kadın Örgütü'nün temsilcileri 12 Mart Perşembe günü saat 15.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyecekler. Sayın Türel'e bugüne kadar Türkçe seslendik ama sesimizi bir türlü duyuramadık. Bu sefer İngilizce, Almanca, Arapça ve Osmanlıca sesleneceğiz. Bu dillerin birinde mutlaka anlayacağına inanıyoruz."