Beşşar Esed yönetimine karşı yapılan ayaklanmanın 4. yıl dönümünde bir grup Hizb-ut Tahrir üyesi, Fatih Camii'nde Suriye'de iç savaşta ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Koalisyon güçlerinin Suriye'de gerçekleştirdiği bombalı saldırılara karşı çıkan grup, Suriye’deki direnişi desteklediklerini ifade etti.

Aralarında kadınların da bulunduğu Hizb-ut Tahrir üyesi bir grup cuma namazı sonrasında Fatih Camisi avlusunda toplandı. Suriye’deki Beşşar Esed rejimine karşı olduklarını belirten grup, ayaklanmanın 4. yıl dönümü münasebetiyle direnişe destek için eylem yaptı. ‘Haçlı koalisyonuna karşıyız’, ‘5. Yılında Suriye devrimi’, ‘Haçlılara karşı tek ümmet’, ‘Tek çözüm Raşid-i hilafet’, ‘Türkiye kime yardım ediyor?’, ‘Katil uçaklar Ürdün’den’ yazılı pankart ve döviz açan grup sık sık tekbirler getirdi.

Grup adına açıklamayı Köklü Değişim Dergisi temsilcisi Musa Bayoğlu yaptı. Suriye’deki devrimin 5. yılına girdiğini ifade eden Bayoğlu, “Devrimin yıl dönümünde Suriye halkının yanında olacağız.” dedi. Hükümetin Suriye politikalarını eleştiren Bayoğlu, “Masum Suriye halkı için hangi cesareti gösterdiniz? Esed zalimine haddini bildirebildiniz mi? Daima şikayetçi olduğunuz Birleşmiş Milletler’de kuru gürültü çıkarmaktan başka ne yaptınız? Yaptığınız ateşli konuşmaların boş lakırdı olduğunu herkes gördü. Hamaset dolu konuşmalar yaptığınız halde enkaz altında kalan çocukların yardımına koşmadınız. Haçlı koalisyonuna Türkiye ve bütün beldelerin yönetimi destek verdi. ABD’nin kurduğu haçlı ordusu terörizmle mücadele adı altında her gün Suriye topraklarındaki mazlum ve masum çocukları katlediyor.” ifadelerini kullandı.

Suriye halkı için dua eden grup olaysız dağıldı.