Şanlıurfa’nın Akçakale-Ceylanpınar sınırının karşısında bulunan Suriye’nin Tel Abyad-Serekani bölgesinde IŞİD ve PKK/YPG arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası bölgede yaşayan Türkmenler, Türkmen kasaba ve köylerinin bombardıman altında olduğunu belirterek, Türkiye’ye acil yardım çağrısında bulundu.

Türkmen köylerinin stratejik öneminden dolayı Eset rejimi ve koalisyon güçlerine bağlı hava saldırıları ile bombalandığını, Türkmen köylerinde yaşayanların IŞİD safında PKK/PYD’ye karşı savaşması için IŞİD tarafından ölümle tehdit edildiğini belirten Suphi Mustafa / Hammam Türkmenli Aktivist ile Tarık Sulo Cevizci / Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı imzalı yardım çağrısında şu ifadelere yer verildi:

'TÜRK HALKMIZDAN TÜRKMENLERİN CANI VE NAMUSUNU KORUMASI İÇİN ACİL EYLEM ÇAĞRISI YAPMAKTAYIZ'

‘’Türkiye’deki din ve kan kardeşlerimize ve soydaşlarımıza çağrımızdır; Tel Abyad ilçesine bağlı Hammam Türkmen kasabası ve kasabaya bağlı Türkmen köyleri ve bölgesi stratejik öneminden dolayı karadan IŞİD ve PKK/PYD, havadan Eset ve koalisyon güçlerinin saldırılarına maruz kalmaktadır.
Hammam Türkmen kasabası ve buraya bağlı Zeybekiye, Doğaniye, Damışliye ve Aziziye köylerinde 15.000 Türkmen yaşamaktadır. Bu bölgemizde yaşayan gençlerimiz, IŞİD güçleri tarafından, Türkmen bölgesine yaklaşan PKK/PYD’ye karşı savaşa zorlanıyor ve mecbur kılınıyor. Türkmenlerin, PKK/PYD’ye karşı savaşmayı reddettikleri durumunda IŞİD güçleri tarafından, katledecek ve evleri başlarına yıkılacaktır, savaşmaları halinde ise PKK/PYD, Türkmenleri katledecek ve evlerini yıkacaktır.
Bu sebeple 2 Haziran 2015 tarihinde başlayan çatışmalardan dolayı, Türkmenler evlerini ve köylerini terk etmek zorunda kalmışlardır. Türkmen mültecileri, Türkiye’deki kardeşlerinde ve soydaşlarından kapılarına açarak Türkiye’ye sığınmak talebi ile Akçakale sınır kapısına doğru ilerlemektedirler. Rakka Türkmenleri, dindaş ve soydaş Türk halkmızdan Türkmenlerin canı ve namusunu koruması için acil eylem çağrısı yapmaktadılar’’ mesajını verdi.