Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 198 şahıs, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 11 şahıs yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; Türkiye’yi çevreleyen hudutlardan 23 Nisan günü yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam 223 şahıs yakalandı. Kaçak olayı en çok Suriye sınırında oldu. Suriye sınırında gün içerisinde, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 198 şahıs, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 11 şahıs yakalandı. Diğer yandan Irak’tan Türkiye’ye geçmeye çalışan 5 şahıs ile Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 9 şahıs daha yakalandığı belirtildi. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından 30 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 47 kişinin yakalandığı bildirildi.

Öte yandan hudut hattında bin 450 karton sigara, bir adet muhtelif motorlu araç, 25 adet muhtelif araç parçası, bir adet makineli tabanca, bir adet piyade tüfeği, 88 adet makineli tabanca mermisi, 466 adet piyade tüfeği mermisi, bir adet makineli tabanca şarjörü, üç adet piyade tüfeği şarjörü, 53 adet büyükbaş/küçükbaş hayvan ele geçirildi.