Suriye plakalı araçlar için trafik tescil işlemleri bir kez daha uzatıldı. 2 Haziran 2015 tarihinde sona ereceği açıklanan tescil işlemleri için son gün 31 Temmuz olarak belirlendi.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 51'inci maddesinde yapılan değişiklikle, "Ülkelerindeki olağanüstü haller nedeniyle ülkemize giriş yapan yabancılara ait araçlara geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilmesi" konusunda düzenleme yapılmıştı. Bu kapsamda da Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkelerinden getirdikleri kendi adlarına tescilli araçlarına, Türkiye'de geçici trafik belgesi verilmeye ve kayıt altına alınmaya başlandı. Gaziantep Valiliği'nden daha önce yapılan açıklamada, trafik belgesi ve tescil plakası işlemlerinin 2 Haziran 2015 tarihine kadar uzatıldığı bildirilmişti. SAA 001'den SZZ 999'a kadar olan üçlü harf üçlü rakam grubu plakalar alma imkanı getirilen araçlarla ilgili olarak, belirtilen sürenin 31 Temmuz'a uzatıldığı açıklandı.

Suriyeli araç sahipleri, tescil işlemleri için yanlarında şu belgeleri getirmesi gerekiyor: Gümrük idarelerince verilecek belge, yabancı tanıtma belgeleri veya koruma kimlik belgeleri, Maliye Bakanlığı'nca belirlenen 205 TL harç bedelinin vergi dairlerine yatırıldığına dair ödeme belgesi, araçlarına ait mevcut tescil belgelerinin aslı ve yeminli tercüman tarafından düzenlenmiş Türkçe tercümesi, araç muayenelerini, araç muayene istasyonlarında yaptırdıklarına dair belge, zorunlu trafik sigortasını yaptırdıklarına dair belge, araç sigorta işlemi yapan trafik müşavirlikleri aracılığı ile tanzim edilecek üç adet Ek-1 formu ve bir adet tescil dosyası, trafik tescil birimlerinde müracaatlarının alınacağı matbu dilekçe.