Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Suriye Arap Cumhuriyeti'ne ait plakaya sahip araçlar için trafik tescil işlemlerinin gerçekleştirileceğini duyurdu. Tescil işlemleri gerçekleştirilemeyen araçlar trafikten men edilecek.

Yapılan yazılı açıklamada, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 51'inci maddesinde yapılan değişiklikle, 'Ülkelerindeki olağanüstü haller nedeniyle ülkemize giriş yapan yabancılara ait araçlara geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilmesi' konusunda düzenleme yapıldığı hatırlatıldı. Bu kapsamda, Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkelerinden getirdikleri kendi adlarına tescilli araçlarına, Türkiye'de geçici trafik belgesi verileceği, kayıt altına alınacağı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye 3 Nisan 2015 tarihinden önce giriş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına ait araçların tescil işlemleri 3 Mayıs tarihine kadar yapılacak. 3 Nisan 2015 tarihinden sonra giriş yapan araçların tescil işlemleri ise araç sahiplerine, Türkiye'ye giriş yaptıkları gümrük idarelerince verilen belge ile 15 gün içerisinde trafik tescil birimlerine müracaat etmeleri halinde yapılacak.

Suriyeli araç sahiplerinin tescil işlemleri için yanlarında şu belgelerin yer alması gerekiyor: Gümrük idarelerince verilecek belge, yabancı tanıtma belgeleri veya koruma kimlik belgeleri, Maliye Bakanlığı'nca belirlenen 205.30 TL harç bedelinin vergi dairlerine yatırıldığına dair ödeme belgesi, araçlarına ait mevcut tescil belgelerinin aslı ve yeminli tercüman tarafından düzenlemiş Türkçe tercümesi, araç muayenelerini, araç muayene istasyonlarında yaptırdıklarına dair belge, zorunlu trafik sigortasını yaptırdıklarına dair belge, araç sigorta işlemi yapan trafik müşavirlikleri aracılığı ile tanzim edilecek üç adet Ek-1 formu ve bir adet tescil dosyası, trafik tescil birimlerinde müracaatlarının alınacağı matbu dilekçe.