Suriye sınırında denetleme görevinden dönen askeri araca Suriye plakalı bir aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada, aralarında Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanı Tümgeneral Harun Ocaklı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun da bulunduğu 6 kişi yaralandı

Kaza dün gece Gaziantep-Kilis karayolunun 3'üncü kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre sınırda denetleme yapan komutanların bulunduğu ve Gaziantep yönüne gelen uzman çavuş Osman Murat yönetimindeki askeri plakalı otomobile, Kızılhisar Kavşağı'nda kontrolsüz yola giren Muaz Abdurrahman yönetimindeki Suriye plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan ve hasar oluşan her iki otomobilde bulunanlar yaralandı.

KOMUTANLAR HASTANEDE

Yoldan geçen sürücülerin yardımına koştuğu kazanın bildirilmesinin ardından olay yerine sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. Bu sırada kazada yaralananların üst düzey komutan olduğunun öğrenilmesi üzerine askeri yetkililer de olay yerine gitti. Kazada yaralanan Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanı Tümgeneral Harun Ocaklı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, uzman çavuşlar Ferhat Kırbay ve Osman Murat ile diğer otomobildeki Suriye uyruklu Muaz Abdurrahman ile Nada Hafız ambulanslarla Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavisine başlanan yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu, hafif yaralı Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanı Tümgeneral Harun Ocaklı hastanenin Göğüs Cerrahi, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ise Beyin Cerrahi servisinde müşahade altına alındı.