Kilis Valiliği’nin Suriye sınırında bazı bölgeleri 7 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmesinden sonra Türkiye-Suriye sınırında sessiz bekleyiş sürüyor. Güvenlik güçleri bölgede akrep adı verilen zırhlı araçlarla devriye geziyor.

Kilis Valiliği, Yavuzlu köyü Ardıçlı mahallesinde Suriye sınırında bulunan Öncü Hudut Karakolu, İnanlı köyü İnanlı Hudut Karakolu, Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu, Elbeyli ilçesi Çobanbey Hudut Karakolu ile Dağ Hudut Karakolu'ndan Oğuzeli ilçe sınırına kadar bulunan bölgeyi 30 Temmuz’dan 5 Ağustos’a kadar Özel Güvenlik Bölgesi ilan etti. Güvenlik güçleri, Suriye-Kilis sınır hattındaki önlemlerini sürdürüyor. Terör örgütü IŞİD’in elinde bulunan Suriye’nin Cerablus kenti yakınında askerler akrep adı verilen zırhlı araçlar devriye geziyor. Kilis’in Elbeyli ilçesinde bulunan Dağ Hudut Karakolu çevresinde güvenlik önlemleri de devam ediyor.

IŞİD'DEN HALEP'E BOMBALI SALDIRI

Öte yandan, Suriye'nin Kilis'e komşu Halep şehrine bağlı Mera ve Azez ilçelerindeki Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrol noktalarına IŞİD bomba yüklü 2 araçla saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan ve tedavi için Kilis'e getirilen Suriyeli 5 yaralıdan 2'sinin hayatını kaybettiği belirtildi.