Kilis'in Elbeyli ilçesinde yaşayanlar, can güvenliklerinin olmadığını söyledi. İçinde bulundukları duruma tepki gösteren vatandaşlar, terör örgütü IŞİD mensuplarının sınırdan silahlarla çok rahat giriş çıkış yaptığını söyledi.

Suriye'nin Çobanbey köyü, 1.5 senedir terör örgütü IŞİD'in elinde. Geçtiğimiz günlerde buradan açılan ateş sonucu bir 1 astsubay şehit oldu, 2 asker yaralandı. Sınırda bulunan Elbeyli ilçesindeki vatandaşlar oldukça tedirgin.

Sınırın yeterince korunamadığından şikayet eden Mehmet Mercan isimli bir vatandaş "Çiftçiler olarak bütün can sıkıntımız bu IŞİD konusunda hükümetin biraz gevşek davranması. Tam sınırı koruyamıyorlar ki. IŞİD buradan geçiyor, silahları tekrar bize dönüyor. IŞİD geçtiğini görmedim ama arabacılar geçiriyor. Olan o askerimize oldu. Yazık oldu." şeklinde konuştu.

1 astsubayın şehit edildiğini hatırlatan Mercan, şunları söyledi: "IŞİD orada karakolda tam sınırda. Orada karşı karşıya kalmışlar. Onlar bu tarafa yaralı geçirmek istemişler. Askerimiz de izin vermemiş. "

Onur Kalay ismindeki çocuk ise, "IŞİD geçtiği için biz fazla tedirginiz. Ölüm tehlikesi var. Dün gece F 16 kalktı bomba sesinden yatamadık." açıklamasını yaptı.

Hükümetin bir çözüm bulmasını isteyen Cuma Türk, "IŞİD'i öldürsünler. Besledikleri yavruyu öldürsünler. Biz de kurtulalım , serbest yatalım. Hükümet ne yaparsa yapar bizim elimizden bir şey gelir mi? Devlet, asker bu işi önlesin. Biz rahatsız oluyoruz. Suriyeliler buraya kaçtı. Bizim kaçacak yerimiz de yok. Biz nereye kaçacağız?" dedi.