Mustafa, Suriye'deki son gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin "terörle mücadele bahanesiyle Suriye'ye müdahil olduğunu" söyledi. 
Rusya'nın da bu bahaneyle bölgeye geldiğine işaret eden Abdurrahman Mustafa, şunları kaydetti:

 "Rusya, 30 Eylül'deki ilk müdahalesini Bayırbucak'a ve Hama'ya yapmıştı. O zaman Meclisimiz, 'Bizi vurdu' diye bir açıklama yaptı. O zaman Hama'da 40'a yakın sivil hayatını kaybetmişti. DAİŞ bugün Rakka'da, Halep'in kuzeyinde ve doğusunda, Deyru'z Zor'da. Meclisimizin çatısı altında iki tane birlik var. Biri Bayırbucak'ta 2. Sahil Tümeni, diğeri de Sultan Murad Tümeni Halep'in kırsalında (Azez'de) DAİŞ'e karşı mücadele veriyor. Biz Halep'te Sultan Murad Tümeni olarak çatışacağız, burada da DAİŞ'le ittifak yapacağız, bu nasıl mantıktır bilmiyorum. Rejim ve Rus uçakları bizi vururken, cuma, cumartesi günü biz de aynı şiddetle Azez'de DAİŞ'le çatışarak 2 köyü aldık ve birçok DAİŞ militanını öldürdük. Bayırbucak'ta sadece Türkmen gençleri vardır. Onlar da Türkmenlerin bin yıldır yaşadığı topraklarda, kendi köylerini korumaya çalışıyor." 

Bayırbucak'ta eşit şartlarda savaşmadıklarını vurgulayan Mustafa, Türkmenlerin köylerini korumadaki inançları sayesinde mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti. 

Abdurrahman Mustafa, "Kesinlikle Türkmendağı'nda DAİŞ yoktur. Bu tamamen büyük bir yalandır. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Biz Rusya'dan şunu beklerdik; madem amaç DAİŞ'le mücadele, biz Halep'in kuzeyinde DAİŞ'le mücadele ediyoruz, gelsin orada DAİŞ'i vursun, onları oradan beraber sürelim" diye konuştu. 

- "Rus saldırıları yüzünden Türkmenler yerlerinden oldu"

Son günlerde Türkmen köylerinin yoğun bombardımana tutulduğunu anlatan Mustafa, insanların köyleri boşaltarak göç etmek zorunda kaldığını anımsattı. 

Abdurrahman Mustafa, "Rus saldırıları yüzünden Türkmenler yerlerinden oldu. Şu an 3 bine yakın Türkmen, Türkiye sınırı yakınlarındaki Yamadı köyü çevresinde çadırlara yerleşti. Türk Kızılayı, AFAD, tüm kurumlar Meclisimizle koordineli şekilde ihtiyaçları anında yerine getiriyor. Allah, Türk kurumlarından razı olsun. Çok büyük duyarlılıkla hizmet veriyorlar" ifadelerini kullandı.