Türkiye’deki geçici eğitim merkezlerinde 12. sınıfa devam eden veya mezun olduklarını gösteren belgesi bulunan Suriye ve Iraklı öğrencilere yönelik Yabancı Öğrenciler için Lise Yeterlik ve Denklik Sınavı (YÖLYDS) 27 Haziran günü 14 merkezde yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün (ÖDSGM) kontrolündeki sınavın sonuçları 16 Temmuz tarihinde ilan edilecek.

Yabancı Öğrenciler İçin Lise Yeterlik ve Denklik Sınavı için Türkiye’de 1 Şubat 1998 tarihinden önce doğan, geçici korunan Suriye vatandaşı veya kayıt altında olan Irak vatandaşı olanlar, kayıt-kabul şartlarını taşıyanlar ile sınavın yapıldığı ders yılında ağır bir ceza almamış olanların başvuruları kabul edildi. 14 merkezde saat 14.00'de başlayacak sınavda 160 soru sorulacak ve süresi 180 dakika olarak uygulanacak.
Sınav Adana, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa il merkezlerinde yapılacak.

YÖLYDS'ye başvuran öğrencilere 12. sınıflar için müfredat programlarına uygun olarak Arapça/Dil ve Anlatım/Yabancı Dil (İngilizce & Fransızca), Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) ve Sosyal Bilimler (Coğrafya, Tarih, Felsefe, Dini Bilimler) alanlarından soruların yer aldığı sınav uygulanacak.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında ‘Sınav Giriş Belgesi’ ve ‘Yabancı Tanıtma Belgesi veya Yabancı Kimlik Belgesi’, koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak. Kimlik belgeleri (Yabancı Tanıtma Belgesi veya Yabancı Kimlik Belgesi) yanında olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacak.

Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecek.