Suriye’nin Deyrezor kentinde 4 ay önce nişanlanan kuzenler Hezeğ El Reşit (33) ile teyzesinin kızı Mesail El Ahmed (25) düğün masrafları Akçakale Belediyesi tarafından karşılanarak düzenlen törenle dünya evine girdi.

Suriye'de yaşadıkları Deyrezor kentinde evlenme kararı altıktan sonra iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Akçakale'de Belediyesine ait TIR Garajı'nda ikamet eden Hezeğ El Reşit ile Süleymanşah Konaklama Tesisleri'nde kalan teyzesinin kızı Mesail El Ahmed'in evleneceği haberi üzerine harekete geçen Akçakale Belediyesi, çiftin düğün masraflarını karşıladı. Suriyeli çift için belediyeye ait TIR Garajı'nda düğün töreni düzenlendi.

Türkiye'deki terör olayları nedeniyle eğlence yapılmayan ve mevlit okutulan geceyle dünya evine giren Suriyeli çiftin, 3 gün boyunca belediye tarafından hazırlanan evde misafir olduktan sonra Akçakale belediyesi TIR garajında kendilerine verilecek olan çadırda yaşamlarına devam edecekler.

Bu arada Suriyeli damat ve gelin çok mutlu olduklarını belirtip, düğün töreninin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.