Suriye'nin Şengal kentinde IŞİD tarafından öldürülen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencisi Kader Korkmaz, memleketi Malatya’da toprağa verildi.

Kader Korkmaz (24), üniversitede okurken HPG saflarına katıldı. Suriye’nin Şengal şehrine bağlı Suka ve Kadifi mahallelerinde 24 Şubat’ta IŞİD ile yaşanan çatışmalarda ölen Kader Korkmaz'ın (24) cenazesi Türkiye’ye getirilerek otopsi için Diyarbakır’a götürüldü. Buradaki işlemlerin ardından karayolu ile Malatya’ya getirilen cenazeye çok sayıda araç eşlik etti. Yeşilyurt ilçesine bağlı Çayırköy’e getirilen cenaze, burada kadınların omuzlarında köy mezarlığına kadar taşındı. Cenazeye katılanlar, Korkmaz’ın fotoğrafları ile sık sık slogan attı. Kader Korkmaz, burada toprağa verildi.

Kader Korkmaz’ın 10 nüfuslu ailenin en küçüğü olduğu, iki yıl önce Hatay’da mühendislik fakültesini okuduğu sırada örgüte katıldığı ve şimdiye kadar ailesi ile görüşmediği belirtildi. Kandil’de olduğu belirtilen Korkmaz’ın son dönemlerde Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Kobani’ye gittiği öğrenildi.