Beyoğlu’nda, bazı sendika ve Alevi derneklerine üyesi bir grup, Suriye’de rejime karşı savaşan gruplar tarafından öldürüldüğü iddia edilen Alevileri andı. Yapılan basın açıklamalarında katliamlar protesto edildi. Açıklamalarda, hükümetin dış politikası da eleştirildi.

Alevi sivil toplum kuruluşları ve bazı sendika üyeleri, saat 19.00’da Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Grup, Suriye’de rejime karşı savaşan gruplar tarafından öldürüldükleri iddia edilen Alevileri andı. ‘Katliamlara karşı sessiz kalma suça ortak olma’ ve ‘Suriye’de Alevi kardeşlerimize yönelik katliamı kınıyoruz’ yazılı pankart açan grup, ‘Katil El Nusra işbirlikçi AKP’ ve ‘Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak’ şeklinde slogan attı. Alevi dernekleri adına basın açıklamasını Selin Yalıncakoğlu okudu. Yalıncakoğlu, “25 Nisan 2015 tarihinde onlarca can katledilerek öldürülmüş. Onlarca can ise halen kayıp ve rehin oldukları bildirilmektedir. Tüm dünya ülkelerine sesleniyoruz. Ortadoğu’yu kan ölüne çeviren işgalci, katliamcı çetelerin, inanç ve etnik yapılarından dolayı halklar ve inaçlar üzerindeki katliamlarına sessiz kalmayınız. Sessiz kalmak insanlık suçudur. Başta Türkiye devleti hükümeti olmak üzere, silah ve her türlü lojistik desteğiniz kesiniz. İşgalci katliamcı ve tecavüzcü çetelere, ülke sınırlarınızı derhal kapatınız. Kendisinden başka yaşam hakkı vermeyen bu anlayış Muhammed Mustafa’nın hak kelamı değil, Ali El Murtaza’nın canını serdiği değil, Hüseyin’in Kernela’da karşı durduğu yalan ve talan anlayıştır.” açıklamasında bulundu.

Eyleme destek veren diğer sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri de açıklamalarda bulunarak Suriye’deki Alevi katliamlarını protesto etti. Açıklamalarda hükümetin Suriye politikası da eleştirildi. Grup, eylemin ardından dağıldı.