Özgür-Der, Suriye'deki iç savaşın 5. yılını protesto etmek için Fatih Camii’nden Saraçhane’ye yürüyüş düzenledi. Grup 'İzzetli kıyamın 5. yılında Suriye halkına bin selam' yazılı pankart açarak ve 'Zalimlerin karşısında, direnişin yanındayız' yazılı dövizler taşıdı.

Suriye'deki iç savaşın protesto eden Özgür-Der'li bir grup ‘İzzetli kıyamın 5. yılında Suriye halkına bin selam’ yazılı pankart ve sloganlar eşliğinde Fatih Camii’nden Saraçhane’ye yürüdü. Suriye'de yaşananları temsil eden karikatürler ve Suriye bayraklarını taşıyan grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya okudu. Kaya, katillerin ne zamandan beri meşru olduğunu söyledi. Kaya, “Esed 4 yıldır devrilmedi. Müslümanlar diyor ki katliam vahşet ne zamandan beri uzlaşma oldu. Katiller ne zamandan beri meşru oldu. Hayır. Asla meşru olamazlar. Bunca zulme ve baskısına rağmen hala Esed yönetiminin hala savunulmaya çalışılıyor.” diye konuştu.

Esed rejiminin bir gün mutlaka yıkılacağını dile getiren Kaya, “Bunlara soruyoruz sizler kimyasal bombaları görmezden geldiniz. İşkence fotoğraflarıyla binlerce Suriyeli insanın vahşice katledilmesine göz yumdunuz. Varil bombaların karşı sesinizi çıkartmadınız. Hiç utanmadan Esed rejimini uzlaşmaya çağırıyorsunuz. Esed rejimiyle uzlaşmak mümkün müdür. Bizler Suriye halkını kardeşleri olarak bu rejim arkasını Rusya ve İran gibi güçlere dayanarak halkını katleden bu rejim bir gün mutlaka yıkılacak.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.