Mardin’de Jandarma Komutanlığı ve Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, Suriye’den getirilen 2 bin 390 adet Kalaşnikof fişeği ele geçirildi.

Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mardin Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince silah ve mühimmat kaçakçılığı olaylarının önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar neticesinde; Suriye uyruklu S.A. (23) ve A.A. (29) isimli şahısların mermi ticareti yaptıklarının ve temin ettikleri mermileri Kızıltepe ilçesi Günlüce köyü civarında bulunan bir barakada sakladıklarının tespit edilmesi üzerine, 19.03.2015 günü Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nca yapılan müşterek operasyon neticesinde; 2 bin 390 adet 7,62 milimetre çapında Kalaşnikof fişeği, 450 adet Bixi marka silaha ait olduğu değerlendirilen 7,62 milimetre çapında fişek, 94 adet Doçka marka silaha ait olduğu değerlendirilen fişek, 85 adet Uçaksavar fişeği, 65 adet M-16 marka silaha ait fişek, 1 adet Laser 2005- 5654 seri nolu 9 milimetre çapında tabanca, tabancaya takılı şarjör ile 11 adet 9 milimetre çapında fişek ele geçirilmiştir.

S.A. (23) ve A.A. (29) isimli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Mardin Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. Silah ve mühimmat kaçakçılığı yaparak vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye sokan şahısların ve organizasyonların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir."