Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı geçmek isteyen bir Türk vatandaşının bir adet av tüfeği ve 7 av fişeği ile birlikte yakalandığını bildirdi.

TSK’nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre dün saat 05.10 ve 17.20 sıralarında Suriye sınırında yaşanan iki olaya ilişkin şu bilgiler verildi: "Kara Kuvvetleri 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı (Şanlıurfa), Aksoy Hudut Karakol sorumluluk sahasında, Karakol Merkez Kule nöbetçileri tarafından, Suriye’den Türkiye istikametine doğru saat 17.20 sıralarında yasadışı geçiş yapan bir şahıs tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, Hudut Devriye Timi bölgeye sevk edilmiş ve şahsa ‘dur’ ikazında bulunulmuştur. İkaza uyan Türk vatandaşı yakalanmıştır. Anılan şahsın üzerinde bir adet av tüfeği ve yedi adet av fişeği ele geçirilmiştir. Ele geçirilen şahıs, silah ve mühimmat Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir.

Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alay Komutanlığı (Hatay), Yeşilce Hudut Karakol sorumluluk sahasında, Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından, Suriye’den Türkiye istikametine beş şahsın boru hattı döşediği tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine HDT, şahıslara “DUR” ikazında bulunmuş, ikaza uymayan şahıslar Suriye istikametine doğru kaçarak bölgeden uzaklaşmıştır. Müteakiben bölgede yapılan aramada, 200 metre uzunluğunda boru ele geçirilmiştir. Ele geçirilen 200 metre boru olay yerinde imha edilmiştir."