Aileleriyle birlikte Türkiye'ye sığındıktan sonra Kahramanmaraş'taki çadır kente yerleştirilen, Darin ve Ata Şelful'un uzun süredir nişanlı olduğunu öğrenen yetkililer, çiftin evlendirilmesine karar verdi. Bunun üzerine genç çift, Müftülüğün katkısıyla nikah öncesinde düğün alışverişi yaptı. Damatlık ve gelinlik alıp, gerekli hazırlıkları yapan çiftin nikahı çadır kentteki sosyal tesislerde gerçekleştirildi. 
     İl Müftüsü Muhammet Gevher'in kıydığı nikahın ardından Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Suriyeli misafirlerin ve çadır kent yetkililerinin katıldığı nikah töreninde genç çiftin yüzükleri takılıp, takı merasimi gerçekleştirildi. 
     Damat Ata Şelful, nikah sonrası gazetecilere, Suriye'de iç savaşın başladığı tarihlerde nişanladıklarını söyledi. 
     Olaylar nedeniyle aileleriyle Türkiye'ye sığındıklarını anlatan Şelful, ''Türkiye'de olduğumuz için çok mutluyuz. Sağ olsunlar başta Valilik olmak üzere Kahramanmaraş Müftülüğü bize destek oldu ve evlenmemizi sağladı. Suriyelilere yardımlarını esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz'' dedi. 
     Gelin Darin Şelful de çok mutlu olduğunu dile getirerek, ''İnşallah savaş sona erer, hayırlısıyla memleketimize geri döneriz. İnşallah Esed gider ve yüzümüz de tekrar gülmeye başlar'' diye konuştu. 
     Genç çifte Kur'an-ı Kerim hediye eden İl Müftüsü Gevher ise Suriyeli gençlerin mutluluğuna ortak olmak istediklerini ifade ederek, ''Türk milleti misafirperverliğiyle her zaman dünyaya örnek olmuştur. Şu anda çadır kentte buruk da olsa bir sevinç var. Ümit ediyoruz ki Allah'ın yardımıyla problemler çözümlenir ve bu kardeşlerimiz memleketlerine kavuşur. İnşallah çoluk-çocuklarına da memleketlerinde sahip olurlar. Dualarımız onlarla'' dedi. 
     Bu arada, Suriyeli çiftlerin mutluluğuna ortak olan Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, gelin ve damada hediye verdi. 
     Genç çiftin Kahramanmaraş'taki bir otelde 2 gün balayı geçirdikten sonra çadır kente dönecekleri belirtildi.