Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin düzenlendiği saldırılarda yaralanan aralarında çocukların da bulunduğu birçok Suriyeli, Türkiye'de sağlanan imkanlarla tedavi ediliyor.
     Halep kentinde bir hava bombardımanında iki kardeşi ağır yaralan Muhammed Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağır yaralanan kardeşi Omar'ın sağlığına kavuştuğunu ancak Gaziantep'te tedavisi devam eden 3 yaşındaki Zehra'nın durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.
     Atılan bomba nedeniyle o gün birçok çocuğun da yaralandığını belirten Abdullah, şöyle konuştu:
     "Kardeşlerim yaralanmadan 10 gün önce evlendim. Uzun zamandır görüşemediğim kuzenim tebrik için eve gelmişti. Kardeşim Omar, kuzenim ve amcamın dışarı çağırdığını söyledi. Evden uzaklaştığım sırada uçak sesini duyduk. Büyük bir gürültünün adından eve baktığımda kardeşlerim ve diğer çocukların yaralandığını gördüm. Daha sonra yaralanan kardeşlerimi Türkiye'ye getirdik."
     Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Şehir Hastanesinde tedavi gören kardeşi Omar'ın sağlığına kavuştuğunu aktaran Abdullah, Türk yetkililere teşekkür etti.
     Abdullah, taburcu olan kardeşi Omar'la Gaziantep'te tedavisi devam eden kardeşi Zehra'nın yanına gideceklerini sözlerine ekledi.
     Yaşadıklarını anlatan Omar ise "Sokakta oynayan diğer kardeşimi ve arkadaşlarımı gördüm. Onlarla oynamaya başladığım patlama sesi duydum. Yere yatıp başımı ellerimin arasına aldığımı hatırlıyorum. Gözümü açtığımda ise Türkiye'deydim" diye konuştu.