İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesince düzenlenen "2. Yaz Okulu, 2. Yaz Coşkusu" kampanyası kapsamında, kamptaki 1-12 yaş grubundaki yaklaşık 2 bin çocuğa diş kontrolü yapıldı. 

Çadırkentteki ilkokulda gerçekleştirilen programda, ilk olarak Sağlık Bakanlığınca gönderilen diş fırçası ve macunu dağıtıldı. Suriyeli çocuklar, daha sonra yaş gruplarına göre diş muayenesine tabi tutuldu. Dişinde çürük bulunanlar, Kahramanmaraş Ağız Diş Sağlığı Hastanesine sevk edildi.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, yaptığı açıklamada, Suriyeli misafirleri diş taramasından geçirdiklerini söyledi.

Uygulamanın çok verimli olduğunu anlatan Dülgergil, "Suriyeli misafirler halk sağlığı açısından maalesef dezavantajlı durumda. Dolayısıyla yetiştirmeye çalıştığımız yeni jenerasyon öğrencilerimizin bunu görmesi ve bir şeyler yapabilmesi, onlar için önemli fırsat" şeklinde konuştu. 

Üniversite öğrencilerinden Büşra Kocaoğlu da savaş mağduru çocuklara destek vermeye çalıştıklarını vurguladı.

İsveç Malmö Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Lina Jaff Muhammed ise bitirme tezi için Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Türkiye'nin sığınmacılara yönelik hizmetlerinin tüm dünyaya örnek olduğunu ifade eden Muhammed, "Bu vesileyle sağlık taramasına katılmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.