Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde Suriyeli çocuklar, düzenledikleri ilginç bir etkinlikle Türk annelerin Anneler Günü'nü kutlayıp gül verdi.

Bahçe'deki Suriye okulunda görevli öğretmenler Hassun Rahhal ve Samah Rahhal, öğrencileriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda yoldan geçen arabaları durdurarak, arabalardaki bayanlara gül verip ellerini öptü, Anneler Günü'nü kutladılar. Minibüste Suriyeli çocuktan gül alan Fatma Salman, gül veren çocuğu öperek teşekkür etti.

Suriyeli çocukların Anneler Günü'nü kutlamalarını esnaflar da şaşkınlıkla izledi. Cumhuriyet Meydanı'ndan sonra evinin bahçesinde ekmek yapan Türkan Müftüoğlu'nu ziyaret eden Suriyeli çocuklar, ekmek yapan bayanların hepsine gül vererek Anneler Günü'nü kutladı. Türkan Müftüoğlu, savaş nedeniyle ülkelerini terk eden çocuklara ve ailelerine imkân dâhilinde yardım etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bütün çocuklar bizim çocuklarımız. Bugün de bu ince davranışlarıyla mutlu olduk." dedi.

Anneler Günü'nü kutlayan Suriyeli çocuğu öperek teşekkür eden Makbule Yıldız, çocuklara bazlama ikram etti. Suriyeli öğretmen Hassun Rahhal, zor günlerinde kendilerine yardım eden ve ekmeğini paylaşan insanlara karşı teşekkür etmek için, Anneler Günü'nü değerlendirmek istediklerini, bu yüzden öğrencileriyle böyle bir program yaptıklarını söyledi.