Türkiye Barolar Birliği Çocuk Hakları Kurulu üyesi Veysel Tuncil, Suriye’den gelen çocukların evlenme vaadiyle kandırılıp fuhşa sürüklendiğini belirterek, bir an önce bu konuda acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Adana’da düzenlenen ve çocuk istismarı vakalarının ele alındığı Uykuda Çocuklar konferansına konuşmacı olarak katılan Adana Barosu Avukatlarından Tuncil, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nden kaynaklanan hukuksal yükümlülüklerin, bu konuda görevli ve yetkili makamlarca gereği şekilde yerine getirilemediğini dile getirdi.

Tuncil, Adana ve Hatay’ın başta olmak üzere bölgede Suriye'den göç yoluyla gelen çocukların fuhuş veya evlenme maksadıyla para karşılığı satıldığı bir ticarî merkeze dönüşmesinin bir an evvel önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının zorunluluğuna dikkat çekti.

Çocuğun üstün yararının, diğer tüm hukuksal yararların üzerinde olduğunu ifade eden Veysel Tuncil, “Çocukların renkli rüyalar görmesini istiyorsanız, kulaklarına güzel sözler fısıldamalı, evde ve okulda şiddetten uzak tutmalı, sağlıklı ebeveynlerden oluşan mutlu bir yaşam sunmalısınız.” dedi. Tuncil, suçlu çocuğun olmadığını, yetişkinler tarafından suça sürüklenen çocuklar yaratıldığını sözlerine ekledi.

Konferansın ardından Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sema Kozan, Veysel Tuncil'e katılımından dolayı teşekkür belgesi verdi.