Çorum’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında oyuncak şenliği düzenlendi. '1000 çocuğa 1000 oyuncak' sloganıyla aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu çocuklara oyuncak dağıtıldı.

23 Nisan Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerden en çok ilgi göreni ise Yağmur Damlası Yardımlaşma Derneği Çorum Temsilciliği’nin düzenlediği 'oyuncak şenliği' oldu. Dernek, hayırseverlerin bağışladığı oyuncaklarla bin çocuğu mutlu etti.

Derneğin il temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, ilkini geçen yıl düzenledikleri şenliğin ikincisini bu yıl '1000 çocuğa 1000 oyuncak' sloganı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. 23 Nisan’ı adına ve amacına yakışır bir şekilde kutlamak istediklerini ifade eden Sözüdoğru, “Atatürk bu bayram vesilesiyle, geleceğimizin, çocuklarımıza vereceğimiz değerle şekilleneceğini bizlere ve tüm dünyaya göstermiştir. Çocukları sevmek ve sevindirmek bizim için milli bir şuur olduğu kadar manevi bir görevdir de. Peygamber Efendimizin de çocukları sevindirmekle ilgili hadislerini hepimiz biliyoruz. Bu anlamda iki yıldır oyuncak şenliği düzenleyerek çocuklarımızı sevindirmeyi kendimize vazife bildik" dedi.

Çöplü Mahallesi’nde bulunan Hayır Çarşısı’ndaki oyuncak dağıtımına çocukların ilgisi büyük oldu. Soğuk havaya rağmen oyuncak almak için sıra bekleyen çocuklar, izdiham olmaması için kendilerine dağıtılan numaralarla oyuncaklarını aldı. Mahallede yaşayan Suriyeli çocukların da ilgi gösterdiği şenlikte, bilet numarasını beklemeden oyuncak ve balon almak isteyen bazı çocuklarla anneleri, kısa süre izdihama neden oldu.

Şenliğe katılan MHP İl Başkanı Bekir Çetin ile MHP Çorum Milletvekili adayları da birer çocuğa oyuncak hediye etti.