Kahramanmaraş’ta, Suriyeli fidye çetesi tarafından kaçırılan Suriye uyruklu 10 yaşındaki çocuk, emniyet güçlerinin yaptığı başarılı operasyonla fidye şebekesinin elinden sağ olarak kurtarıldı. Mersin Erdemli ilçesinde 20 gün alıkonulan çocuk, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek ailesine teslim edildi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 2 yıl önce Kahramanmaraş Merkez 12 Şubat Mahallesi Şehit Evliya Mahallesi'ne yerleşen Muhammed ve Fatma Hüsrom çiftinin 10 yaşındaki çocuğu Yezen Hüsram, 31 Ocak'ta babasının bakkal dükkanından eve gittiği sırada esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu.

Çocuklarından haber alamayan Hüsram ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine polis arama başlatırken, kimliği belirsiz kişiler, 9 gün sonra Suriye operatöründen telefonla baba Muhammed Hüsrom'u arayarak, 100 bin dolar fidye karşılığında oğlu Yezen'i serbest bırakacaklarını, aksi taktirde öldüreceklerini söyledi.

Bilgi üzerine fidyecilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, 20 kişilik özel ekip kurdu, çocuğun kaçırıldığı Suriye plakalı otomobili belirleyerek takibe aldı. Plaka tanıma sisteminden otomobilin izini yakalayan polis, Adana ile Mersin'in Erdemli ilçesinde 2'şer, Kahramanmaraş'ta ise 3 farklı adresi takibe aldı. Yezen Hüsrom'un, Mersin'in Erdemli ilçesindeki bir apartmanın bodrum katında tutulduğunu belirleyen polis Adana, Mersin ve Kahramanmaraş'ta belirlenen 7 farklı adrese sabaha karşı Özel Harekat polislerinin de desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Mersin'in Erdemli ilçesindeki bir binanın bodrum katında alıkonan Yezen Hüsrom kurtarıldı. Çocuğu kaçıran Suriye uyruklu fidyeciler Yusuf Mizdar (26), Tarık Kavukçu (45) ve Ali Ali (34) ile Mersin'deki diğer adreste Shadi Alabey (32), Adana'daki 2 adreste şebeke lideri Muhammed Alali (55) ile oğlu Mahmut Alali (25), Kahramanmaraş'ın Mağralı Mahallesi'ndeki 3 adreste yapılan baskında ise Suriyeli Hüsrom ailesini izleyerek şebekeye bilgi aktardığı belirtilen Muhammed Albulvahit (47), Ali Abdulvahit (39) ve Hüseyin Abdulvahit (45) gözaltına alındı.

Kurtarılan Suriyeli Yezen Hüsrom, polisler tarafından Kahramanmaraş'a getirilerek, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın makamında ailesine teslim edildi.

Baba Muhammed Hüsrom, emniyet teşkilatına teşekkür ederek, "20 gün önce, benim bakkal dükkanım var, dükkandan eve ekmek götürürken yolda kaçırmışlar. Bir çete çocuğumu arabayla götürmüş. Önce 100 bin sonra 75 bin dolar fidye istediler. Parayı vermememiz halinde oğluma işkence yapacaklarını söylediler. Polise başvurmam halinde çocuğumu öldüreceklerini söylediler. Ben 2 yıldır Kahramanmaraş'ta yaşıyorum. Türk polisinin güçlü olduğunu çok iyi biliyorum." dedi.

Sorgulanmak üzere Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Suriye uyruklu 9 şüpheli ise suçlamaları kabul etti. Zanlıların, Yezen Hüsrom'u, Dubai'de yaşayan iş adamı dedesi Halit Hüsrom'dan para almak için kaçırdıklarını söyledikleri öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları süren 9 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Çocuk kaçırma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit, işkence ve şantaj' suçlarından adliyeye sevk edilecek.