Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen ve evlenme çağına gelen Suriyeli genç kızlar, Türk damatları kaptı. 3 yılda 7 bin Suriyeli genç kız, Kahramanmaraşlı ailelere gelin oldu. Suriye’de 8 yıldır süren savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelerin evlenme yaşına gelen kızlarından binlercesi Türk damatlarla hayatlarını birleştirdi. 

Kahramanmaraş'ın neredeyse her ilçe ve mahallesinde Suriyeli gelinler çoğalırken, evlenme çağına gelen, genç Türk kızları zorluk yaşamaya başladı. Türk erkeklerinin odak noktası, Suriyeli kızlar oldu. 

RUS GELİNLER AZALDI

2019’da dikkat çeken bir diğer ayrıntı da geçtiğimiz yıllarda üçüncü sırada yer alan Azerbaycanlı gelinlerin 2019’de ikinciliğe yükselmesi oldu. Rusya ile yaşanan krizlerin de etkisiyle 2019 Rus gelin tarafında en düşük evlilik imzasının atıldığı yıl oldu. 2019’de Türklerle evlenen Rus gelin sayısı 1.134 oldu. 2019’de Alman gelin sayısı 2.608, Ukraynalı gelin sayısı da 1172 oldu.Son üç yılda 62 bin 369 yabancı gelin Türk damatlarla evlendi.

SURİYELİ DAMAT DA VAR 

Öte yandan Suriyeli damat sayısı da, gelinler kadar olmasa artıyor. Son üç yılda Suriyeli damat sayısı 941 oldu. Yabancı damatlarda ilk sırayı Almanlar kaptı. Alman damat sayısı son üç yılda 4 bini aştı.