Suriye’den Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen Münir Fanssa Türk kızıyla evlendi. Hayatlarını birleştiren Suriyeli Münir Fanssa ve Türk kızı Hünya Uluç Mersin’in Silifke İlçesinde Silifke Belediye Nikah Salonunda sade bir törenle dünya evine girdi.

Suriye´de dört yıldan fazla süredir devam eden savaş nedeniyle ülkesine gidemeyen Suriyeli genç Münir Fansa facebookta tanıştığı Türk kızına gönlünü kaptırdı. Yaklaşık 4 yıldır Suriye’de süren iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli genç 3 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Ülkesine bir türlü dönemeyen Münir, sosyal medya facebook'ta tanıştığı Türk kızı Hünya ile yaklaşık 7 ay görüştü. Ardından gönül bağı kuran genç çift ailelerin de rızasını alarak bugün dünya evine girdi.

Gemi makine mühendisi olan Halepli denizci Münir Fansa, “7 ay önce Hünya Uluç’u gördüm ve tanıştık. Bu süre içerinde aşık oldum ve hayatımı birleştirmek istedim. Ben buradan öncelikle eşim Hünya’ya ailesine ve Türk halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

Suriyeli eşini çok sevdiğini belirten Hünya Uluç ise, “Gönüller bir olunca ülkenin önemi olmuyor. Ben Münir’i çok seviyorum. Bugün nikah töreniyle evlendik. Taşucu’nda benim ailemin yanında yaşayacağız. Biz çok mutluyuz. Bugünümüze destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.