İç savaş nedeniyle ülkesini terk eden Suriyeli genç, İstanbul'da aşık olduğu Suudi Arabistanlı 13 yaşındaki sevgilisini kaçırıp cinsel istismarda bulunmak suçundan gözaltına alındı. Küçük kız ailesine teslim edilirken, ifadesi alınan Suriyeli genç "Heyam'ı çok seviyorum, ona zarar vermedim." dedi.

Suudi Arabistan asıllı ABD vatandaşı, 13 yaşındaki Heyam Dalia Benkhadra, 10 gün önce tatil için ailesi ile birlikte İstanbul'a geldi. Ailenin 23 Eylül 2015 günü Heyam'dan haber alamaması üzerine annesi Hafia Candra, kızı için polise kayıp başvurusunda bulundu. Şikayet üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde soruşturma başlatıldı. Bayram iznindeki polisler dahi göreve çağırıldı. Ancak bir gün sonra Heyma ailesini arayarak sevdiği erkek ile Fatih'te bir apartta geceyi geçirdiklerini ve ciddi düşündüklerini söyledi. Bunun üzerine aile durumu polise bildirdi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri ile anne Hafia Candra, telefonda adresini aldığı aparta giderek kızını aldı.

Heyam D.B.'nin 1 yıl önce, sosyal medya üzerinden Suriyeli Mohammad Msharnatı (20) isimli gençle tanıştığı belirlendi. Bir süre internet üzerinden görüşen ikilinin, gönül ilişkisi yaşadıkları ve İstanbul'da buluştukları ortaya anlaşıldı. Polis, yaptığı incelemelerde iki sevgilinin Fatih Metro durağında buluştukları ve birlikte ayrıldıkları anın kamera görüntülerine de ulaştı.

Psikolog ve tercüman eşliğinde ifadesi alınan Hayyam D.B.'nin "İnternetten tanıştığım Mohammad A. ile İstanbul'da dolaştık. Sonra bir pansiyonda kaldık ama aramızda bir şey yaşanmadı. Kimse beni kaçırmadı, zorla da tutmadı. Kendi isteğimle buluştum." dediği öğrenildi. Heyam 18 yaşından küçük olduğu için soruşturma, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne devredildi.

Aile, kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Mohammad'dan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli gençle evlenmek istediği öne sürülen Mohammad'ın peşine düştü. Rehine Müzakere Timi ekipleri Bağcılar'da olduğu belirlenen genci yakalayarak gözaltına aldı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen ve ifadesi alınan Mohammad Mshannatı'nın ifadesinde "Heyam ile internet üzerinden tanışmıştık. Aramızda gönül bağı oluştu. Arife günü buluştuk, ama aramızda cinsel hiç bir şey geçmedi. Zaten ayrı odalarda kaldık, Heyam'ı çok seviyorum, ona zarar gelmesini istemem." dediği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Mohammad Mshannatı, adliyeye çıkarılacak.