Otomobiline arkadan çarparak durdurdukları Suriyeli işadamının 540 bin dolarını silah tehdidi ile gasp ettikleri iddia edilen 3’ü kadın 9 kişi yakalandı. Şüphelilerin, iş adamını parayı çektiği Kapalıçarşı'dan takip ettikleri ve TEM Otoyolu'nda otomobiline çarptıkları öğrenildi. 7’si Gürcistan 2’si de İsrail uyruklu olan şüphelilerin, kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu evlerinin tespit edilerek yakalandıkları belirtildi.

Esenler’de 20 Şubat'ta 49 yaşındaki Suriyeli İşadamı Jalal Yaunnes, arkadaşı Mehmet Eken ile TEM Otoyolu Esenler-Bayrampaşa girişinde seyrederken silahlı bir grup tarafından gasp edildiği yönünde şikayette bulundu.

Şikayetçi Yaunnes, şüphelilerin kendi otomobiline arkadan çarpması sonucu durduğunu, bu arada kendisine çarpan saldırganların silah tehdidi ile içinde 540 bin dolar bulunan çantayı alarak kaçtıklarını ifade etti. Yaunnes, parayı satın alacağı ev için Kapalıçarşı'dan temin ettiğini belirtti.

Şikayetin ardında başlatılan soruşturmada kapsamında işadamının Kapalıçarşı’da altın bozdurarak döviz aldığı daha sonra ev almak için arkadaşı ile birlikte yola çıktığı öğrenildi. Güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler şüphelilerin sabah saatlerinden itibaren gasp etmeyi planladıkları Suriyeli işadamı ve arkadaşını takip ettikleri ortaya çıktı.

Emniyet görevlileri, gasp olayı ile ilgili olarak güzergah üzerinde bulunan güvenlik kameralarından yüzlerce saatlik görüntüyü inceledi. Yapılan inceleme sonucu şüphelilerin olay sırasında sahte plakalı iki ayrı araç kullandıklarını, olaydan sonra sırayla araçları terk ettiklerini ve bir taksiye binerek evlerine gittiklerini belirledi. Kamera görüntüleri kullanılarak şüphelilerin Bayrampaşa ve Fatih semtlerinde kullandıkları evler belirlendi. Ardından da önceki sabaha karşı yapılan baskında 3’ü kadın 9 kişi gözaltına alındı.

Gasp Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin 2’sinin İsrail vatandaşı 7’sinin ise Gürcistan uyruklu olduğu ortaya çıktı. İsrail uyruklu şüpheliler Konstantin S. (21) ve Maurdavid S. (37) ile Gürcistan uyruklu Goka K. (24), Georgi G. (28), Shoto G. (33), Levan G. (24) ile kadın şüpheliler Eliso T. (51), Manana M. (52), Teona L. (31) ifadelerinde suçlamaları kabul etmediler. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.