Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) yaşayan Sultan Hasan'ın eşi Mahmut Hasan, Kürt gruplarına yardım ettiği gerekçesiyle kaçırıldı. Zor günler geçiren Sultan, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'de süren çatışmaların şiddetlenmesi üzerine iki ay önce çocuklarıyla Türkiye'ye sığındı.

Akrabalarıyla Adıyaman'a gelerek, hayırsever vatandaşlar tarafından bir eve yerleştirilen aile, en küçüğü 4 aylık en büyüğü 14 yaşında olan 10 çocukla yaşam mücadelesi veriyor.

Sultan Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kocasının Şam-Kobani arasında minibüsüyle yük taşımacılığı yaptığını, yaklaşık bir yıl önce de Rakka yakınlarında IŞID tarafından kaçırıldığını söyledi.

Eşinden, kaçırıldığı günden itibaren haber alamadıklarını belirten Hasan, "Üzerinden bir yıl geçti. Çocuklarımın hepsinin yaşı küçük. Hiçbir şeyimiz yok. Eşim kaçırıldığında en küçük çocuğuma hamileydim, şimdi 4 aylık oldu" dedi.

Hasan, eşinin döneceği ve kendilerine sahip çıkacağı günü umutla beklediklerini kaydetti.

-"Babama çok ihtiyacımız var"

Kaçırılan Mahmut Hasan'ın oğlu 13 yaşındaki Muhammet Hasan da yaşı küçük olduğu için çalışamadığını, bu nedenle de ailesini geçimine katkı sağlayamadığını ifade etti.

Amcasının yardımıyla Türkiye'ye geldiklerini belirten Hasan, "Bütün dünyaya sesleniyorum. Babam ve babam gibi esir tutulan herkesin serbest bırakılmasını istiyorum. Babama çok ihtiyacımız var" diye konuştu.