Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanvekili Mehmet Fetih Yanardağ ve Sosyal Yardım İşleri Şube Müdürü Yaşar Kaymak’ın ev sahipliğinde ilimizdeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Suriyeli kanaat önderleri Katiphan’da düzenlenen toplantıda bir araya gelerek Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarını masaya yatırdılar.

Çadırkent dışında çeşitli mahallelerde ev kiralayarak ikamet eden Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları ortaya koyarak neler yapılabilir konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanvekili Mehmet Fetih Yanardağ: “Bugün burada ilimizde çadırkent dışında yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin durumlarını ortaya koymak ve yaşadıkları sıkıntıları belirleyerek çözüme kavuşturmak adına toplanmış bulunuyoruz. İlimizdeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Suriyeli kardeşlerimizi temsilen kanaat önderleri fikirlerini beyan edecekler. Suriyeli kanaat önderleri Suriyeli kardeşlerimizin karşı karşıya kaldıkları sıkıntıları ve sorunları dile getirecekler ve bizler de bu sorunların aşılması için neler yapabiliriz diye bu konuya eğileceğiz. Sizler burada sığınmacı değil bizim misafirimizsiniz” diye konuştu.

Tercüman aracılığıyla yapılan toplantıda Suriyeli kanaat önderleri Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.