Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dilencilik yapan 11 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, parasını almak isteyen şahıslara direnince darp edilip yerde sürüklendi. Zanlılar, çevredekilerin tepkisiyle karşılaşınca olay yerinden koşarak uzaklaştı.

Olay saat 15.00 sıralarında İstiklal Caddesi Zambak Sokak'ta gerçekleşti. İddialara göre, ismi öğrenilemeyen 11 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu kimliği belirsiz kişiler tarafından önce darp edildi. Gasp edilmek istendiği öne sürülen kız çocuğu şahıslara uzun süre direndi. Parasını şüphelilere vermeyen çocuk, yerlerde sürüklendi. Çevredekilerin bağırmaları ile çocuğu bırakan zanlılar olay yerinden hızla uzaklaştı.

ÇEVREDEKİLER YARDIM ETTİ

Yerde yatan yaralı kız çocuğuna çevredeki kadınlar yardım etti. Kafasından ve burnundan yaralanan kız çocuğuna kağıt mendil verildi. Bir süre ambulans bekleyen çocuğun olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı çocuğa ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansa taşıdı. Yaralı çocuk tedavi edilmek üzere Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayı gören ve çocuğa yardım eden bir kadın, "Ağlayarak buraya geldiğini gördüm. Bir adam vurmuş, burnu kırılmış." dedi.