Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteci kadınlar bir araya gelerek şehitler için Kur'an okudu, dualar etti. Vatanını koruyan tüm asker ve polisler için ellerini semaya açan kadınlar, şehit ailelerinin yanlarında oldukları mesajını verdi.

Türkiye'nin şehit haberleriyle sarsıldığı günlerde en anlamlı destek, kendi ülkelerinde yaşanan çatışma ortamından çocuklarıyla birlikte kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeliler'den geldi. Dumlupınar Mahallesi'nde ikamet eden Suriyeli kadınlar, çocuklarıyla beraber bir evde toplandı ve şehitlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra hep birlikte ellerini semaya açan mülteciler, bir daha böyle acıların yaşanmaması için dualar etti.

Mukabele için arkadaşlarını evinde toplayan ve yaklaşık 2 yıl önce Halep'ten Gaziantep'e yerleşen 5 çocuk annesi Vafaa Halid, Türkiye'de şehit yakınlarının acısını yürekten paylaştıklarını söyledi. Şehadet şerbetini içen şehitler için bir araya toplandıklarını anlatan Halid, “Hep birlikte Kur'an-ı Kerim okuduk. Yaralılar için de acil şifalar diliyoruz. Biz bu haberleri duyduğumuzda gerçekten çok üzüldük. Allah hem Türk hem Suriye milletini aydınlığa, feraha çıkarsın inşallah.” dedi.

Şam'dan gelen Huda Cemil de okudukları Kur'an-ı Kerim'i şehitlerin ruhuna hediye ettiklerini dile getirdi. Ablası Hannan Cemil de yaşanan olaylardan dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Allah tüm şehitlerin mekanlarını cennet eylesin. Yaşanan acılara bizler de burada ortak oluyoruz. Allah o ailelere bir daha aynı acıları yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Rabbua El Ali isimli Suriyeli de arkadaşlarıyla birlikte şehitler için böyle güzel bir olayda yan yana durmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Türkiye'de artık şehit haberleri duymak istemediklerinin altını çizen El Ali, “Allah şehitlerimizin üzerinden rahmetini esirgemesin. Biz artık bu tür şeyler duymak istemiyoruz. Allah vatanını koruyan bütün asker ve polisleri korusun.” diye konuştu.