Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi, TIR garajında kalan Suriyeli mültecilere haftanın 3 günü ücretsiz banyo hizmeti sunuyor.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı evlerini terk ederek Akçakale Belediyesi TIR garajına yerleşen Suriyeli mültecilere, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akçakale Belediyesi, İstanbul Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Bursa Dilruba Evleri Derneği'nin desteğiyle Akçakale Belediyesi'ne ait hamam, haftanın 3 günü Suriyeli misafirlere ücretsiz tahsis edildi.

Akçakale Belediyesi'ne ait otobüsle çadırlardan alınan Suriyeli misafirler, sabah kadın ve çocuklar, öğleden sonra ise erkekler hamama götürülerek banyo yapmaları sağlanıyor. Banyo yapan tüm çocuklar ve kadınlara yeni elbise ve ayakkabı dağıtılıyor.
Hasan Ali Ahmed adlı Suriyeli misafir yapılan yardımlarla ilgili yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Şu an bu bayanlar banyoya gidiyor. Akçakale Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederim. Her iki üç günde bir banyoya çıkıyoruz. Hamamda bayan ve çocuklarımıza banyodan sonra ayakkabı ve elbise dağıtıyorlar. Bu yardımlarından dolayı Türkiye halkına ve Türkiye hükümetine teşekkür ederim.”

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise "Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli muhacir kardeşlerimize daha iyi bir yaşam sağlamak için belediyemize ait hamamı haftada 3 gün ücretsiz olarak Suriyeli kardeşlerimize tahsis ettik. Aynı zamanda banyo yapan çocuk ve bayanlara giyim ve temizlik malzemesi tarafımızca karşılanmaktadır. Bu konuda belediyemizin tüm imkânlarını seferber etmiş bulunmaktayız. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek, İstanbul Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Bursa Dilruba evleri Derneği ve tüm STK temsilcilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."