Osmaniye Konaklama Tesisleri Gönüllü Eğitim Koordinatörü Ahmet Güllü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentteki okullarda 2 bin 323 öğrenci ile 77’si Suriyeli, 147 öğretmenin ikinci yarıyıla başladığını söyledi.

Kamptaki okullarda Suriye müfredatına göre ders verildiğini aktaran Güllü, "Tesisimizde eğitimle ilgili 50 derslikte okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra TÖMER ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslara katılan kursiyerlerimiz bulunmaktadır. Kurslar dışında ilkokulda bin 39, ortaokulda 635, lisede 315 Suriye göçmeni öğrenci eğitim görmektedir" dedi.

Konaklama tesisinde eğitim gören öğrencilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını aktaran Güllü, "Savaştan kaçarak burada eğitim imkanına kavuşan çocuklarımız verilen eğitimden oldukça memnun. Geçen yıllarda çok sayıda öğrencimiz üniversitede okumaya hak kazandı. Türk ve Suriyeli gönüllü öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bize kapısını açan Türk devleti ve milletine minnettarız" diye konuştu.

Yarıyıl tatilinin ardından eğitimine başlayan 8. sınıf öğrencisi Tuba Şaar da, okulunu ve öğretmenlerini çok sevdiğini belirterek başarı için daha çok çalışacağını, doktor olmayı istediğini söyledi.