Suriye’deki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli öğrencilere burs imkanı veriliyor. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), öğrencilere burs imkanı sağlamak için Suriyeli iş adamları ile iş birliği imzaladı.

Suriyeli iş adamı Waleed Al Zoubi tarafından Suriyeli hazırlık sınıfı öğrencilerine GAÜN Vakfı aracılığıyla burs verilmesi konusunda mutabakata varıldı. Burs almaya hak kazanan öğrencilerle Zoubi ve GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı’nın katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, bugüne kadar Suriye’ye ve Suriyelilere yapılmış en büyük yardımın Türkiye tarafından ve Türk misafirperverliğiyle yapıldığının unutulmayacağı, bu gerçeğin tarihe geçtiği belirtildi. Zoubi, bugüne kadar Suriyelilerin bile gerçekleştiremediği “Arapça Uluslararası Eğitim Programları” projesini hayata geçiren GAÜN’e teşekkür ettiklerini söyledi.

Rektör Yardımcısı Bağcı ise Suriye’nin geleceğini tesis ederken her dalda çalışana ve uzmana ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Bir kimyacının, bir mühendisin ve bir doktorun, ülkenin geleceği için ayrı ayrı önem teşkil ettiğini belirten Bağcı, bundan dolayı GAÜN olarak bir dala yığılmak yerine mümkün olduğunca her dalda mezun vermeyi hedeflediklerini ifade etti. Bağcı, açılacak olan Arapça Uluslararası Eğitim Programları projesinin bir başlangıç niteliği taşıdığını ve GAÜN’ün katkısının ve çalışmalarının bunlarla sınırlı kalmayacağını sözlerine ekledi.