Türkiye’de bulunan ve Edirne üzerinden Yunanistan'a gitmeyi planlayan Suriyelilerin Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyişi devam ediyor. Aralarında kadın, çocuk ve engellilerin de bulunduğu Suriyeliler 4. gün de otobüs bileti bula bilmek umuduyla bekliyor.

Türkiye'de çeşitli illerde oluşturulan kamplarda kalan çok sayıda Suriyeli, Avrupa'ya gidebilmek amacıyla İstanbul Otogarı'na gelmişti. Önce Edirne'ye, oradan da Yunanistan'a geçmeyi planlayan sığınmacılara 4 gündür. otobüs firmaları bilet satmıyor. Çoğu, çocuk ve kadınlardan oluşan Suriyeliler güneşin altında bekliyor. Yunanistan'a geçip ardından diğer Avrupa ülkelerine gitmek isteyen sığınmacılar, kendilerine yardımcı olunmasını istiyor.

Suriye’nin Kamışlı kentinden olan Şerceng Şexo, “4 gündür buralardayız. Bazılarımız aşağıda duruyor 2 metrede yanlarına gidemiyoruz. Ne yemek var. Gelen yemeği de yemiyoruz. Çocuklara ancak veriyoruz. Bize kapıyı açmalarını istiyoruz. Onlardan beklentimiz bize bir çözüm bulmaları.” dedi.