Adana'da Suriyeli tarım işçisi 19 yaşındaki Muhammed Mustafa'nın katil zanlısı oldukları iddiasıyla 18 yaşındaki Musa Sevinç ile olayın azmettirici olmakla suçlanan kuzeni 25 yaşındaki Özcan Sevinç yakalandı.

Suriye'nin Kobani bölgesinde yaşayan Muhammed Mustafa, 21 yaşındaki Kemal Ahmet ile 35 yaşındaki Ahmet Habaş, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak merkez Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi’ne yerleşti. Tarım işçiliği yapan Suriyeliler, 4 Temmuz günü Emel Kılıç'ın organize ettiği grupla domates toplamak için tarlaya gitti. İddialara göre, kendilerine ayrımcılık yapıldığını ileri süren Muhammed Mustafa ile Emel Kılıç arasında tartışma çıktı. Tartışma, Emel Kılıç'ın kardeşi Vedat'ın araya girmesiyle önlendi.

Akşam saatlerinde Özcan Sevinç'in kullandığı kamyonetle evlerine dönen işçiler, yolda yeniden tartıştı. Bu sırada Özcan Sevinç, cep telefonu ile yakınlarını arayıp yardım istedi. Obalar Caddesi girişinde kamyoneti durduran eli silahlı bir grup Suriyeli işçiler Muhammed Mustafa, Kemal Ahmet ile Ahmet Habaş'a pompalı tüfekle ateş etti. Yaralanan Suriyeliler ambulanslarla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ağır yaralanan Muhammet Mustafa sevk edildiği Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nde hayatını kaybetti.
Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, olayın azmettirici olduğu belirlenen Özcan Sevinç, amcasının oğlu Musa Sevinç ile kardeşi 17 yaşındaki A.S.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf eden şüphelilerden Özcan Sevinç, Suriyelilerin işe başladıkları günden beri huzursuzluk çıkardıklarını ileri sürerek, olayın yaşandığı gün işçileri organize eden Emel Kılıç'a Kürtçe küfrettiklerini duyduğunu, durumu yakınlarına söylediğini anlattı.

Emniyet müdürlüğündeki ifadelerinin ardından silahı kullanan Musa Sevinç, azmettirici Özcan Sevinç ile kavgaya karışan A.S., adli mercilere sevk edildi. Daha önce olayla ilgili gözaltına alınan Renas Sürer ile İbrahim Sürer tutuklanırken, Vedat Kılıç ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.