Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri Antalya'nın Kumluca ilçesinde özel yatları su alan 3 Suriyeli ile su alan balıkçı teknesi ile yurt dışına kaçmaya çalışan 162 Suriyeliyi batmak üzere iken kurtardı. Suriyelilerin kurtarılmasının ardından yat ve tekne sulara gömüldü. Tüm bu yaşananlar ise Sahip Güvenlik Ekipleri tarafından görüntülendi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri Antalya'nın Kumluca İlçesi Beşadalar'ın 26 mil güneydoğusunda içinde 3 kişinin bulunduğu özel bir yatın su alarak batma tehlikesi geçirdiği ihbarını aldı. Bunun üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından ani müdahale botu sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri arka tarafı su içinde bulunan yatın içindeki 3 kişiyi kurtardı.

Söz konusu yatın durumunu takip eden ekipler bu sırada başka bir teknenin denizde hızla ilerlediğini tespit ederek takibe başladı. Üzerinde çok sayıda kaçak olduğu tespit edilen teknenin kaçmaya çalışması üzerine 3 Sahil Güvenlik botu daha olay yerine sevk edilerek söz konusu tekne manevralar uygulanarak durduruldu. Üzerinde 162 kaçağın bulunduğu teknenin su aldığı tespit edilerek şahıslar Sahil Güvenlik botlarına alınarak Finike Limanı'na götürüldü.

Yat ve tekne denizde batarken kaçaklar, tahliye edilerek olası bir facianın önüne geçildi.