Edirne'de bir parkta kamp kuran Suriyeli sığınmacılar gece saatlerinde polis tarafından çıkarıldı.

Avrupa ülkelerine geçmek umuduyla geçen Pazartesi günü İstanbul’dan yola çıkan Suriyelilerin sınıra geçişlerine izin verilmedi. Edirne merkezde polis ve jandarma tarafından durdurulan sığınmacılar otoyol, otogar ve kent merkezindeki bir parkta bekletildi. TEM ve otogardaki sığınmacılar iki kez polisle karşı karşıya gelmelerine rağmen sınıra yürüyemedi.

TEM otoyolunu trafiğe kapatan Suriyeli sığınmacılar, yetkililerin ikna etmesi sonucu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi bölgesine alındı.
Ancak yaklaşık 200 kişilik grup ise kent merkezindeki parkta bekleyişlerini sürdürdü. Suriyeli sığınmacıların parktan ayrılmaları için ikna çalışmalarına başlandı. Yapılan ikna çabaları sonucunda bazı sığınmacılar parktan ve Edirne’den ayrılmayı kabul ederek gitmek istedikleri illere gönderildi.

Edirne’den ayrılmak isteyen bazı sığınmacılar ise otobüslerle diğer Suriyelilerin kaldığı Kırkpınar alanına götürüldü. Ancak bir grup Suriyeli ise parktan ayrılmayı kabul etmedi. Bunun üzerine polis ekipleri onlarca sığınmacıyı parktan zorla çıkardı. Parktan ayrılmak istemeyen sığınmacılar polise tepki gösterdi. Polisle sığınmacılar arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Polise direnen sığınmacılar zorla alandan çıkarılarak otobüslere bindirildi.