AK Parti seçim öncesi yardım kolilerini dağıtmaya başladı. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçe teşkilatı kadın kolları üyeleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Nurettin Nebati resimlerinin basılı olduğu kolileri ailelere ulaştırmaya başladı. MHP Şanlıurfa birinci sıra adayı İbrahim Özyavuz ise AK Parti'nin oy için dağıttığı bu yardımların Suriyeliler için toplanan yardım olduğunu iddia etti.

'YARDIM KOLİLERİNİ TAŞIYAN ARAÇLAR AK PARTİ BAYRAKLARI İLE DONATILDI'

AK Parti, Şanlıurfa’da seçim öncesi çalışmalarını hızlandırdı. Parti, sık sık protesto edildiği Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde evlere yardım kolileri ile girdi. AK Parti Akçakale Kadın Kolları Başkanı Nesrin Soydaş, gönüllü ekibi ile arabalara yükledikleri yardım kolileri ile evleri tek tek ziyaret etti. Yardım kolilerinin üzerine de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa birinci sıra adayı Nurettin Nebati’nin resimleri basıldı. Yardım kolilerini taşıyan araçlar ise AK Parti bayrakları ile donatıldığı görüldü.

'YARDIM DAĞITIRKEN ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARI SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE YAYINLADI, TEPKİLER GELİNCE KALDIRDI'

AK Parti Akçakale Kadın Kolları Başkanı Nesrin Soydaş, yardım dağıtırken çektiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan paylaşarak, “İl teşkilatımızın gönderdiği yardım paketlerini halkımıza dağıttık.” diye mesaj yazdı. Daha sonra gelen ikazlar üzerine Nesrin Soydaş’ın paylaştığı fotoğrafları sayfasından kaldırdığı görüldü.

ÖZYAVUZ: SYDV ALINAN YARDIMLAR DA AK PARTİ LOGOLARI BASILARAK DAĞITILDI

Dağıtılan yardım kolileri ile ilgili MHP Şanlıurfa birinci sıra adayı İbrahim Özyavuz, dağıtılan yardımların Suriyeliler için toplanan yardım olduğunu iddia etti. Özyavuz, Türkiye geneli Suriyeliler için toplanan yardımların yüzde 80’inin AK Parti yandaşlarına gittiğini ileri sürdü. Özyavuz, dağıtılan yardımların sadece Suriyeliler için toplanan yardımlar olmadığını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından(SYDV) da alınan yardımların da AK Parti logoları basılarak dağıtıldığını öne sürdü.

'AKP'NİN MANTIĞI BİZ ONLARA ANLIK YARDIM EDELİM, BİZE MAHKUM KALSINLAR'

Amblem basılarak dağıtılan yardımları AK Parti’nin klasik tavrı olarak nitelendiren Özyavuz,
“AK Parti insanlara balık tutmayı değil, günlük yardımlarla ayakta tutuyorlar. Şunu istiyorlar; halk sürekli fakir kalsın, biz onlara anlık yardım edelim, bize mahkum kalsınlar, bize sürekli oy versinler. AKP’nin Suriyeliler üzerinden çok büyük rant elde etti.Türkiye geneli Suriyeliler için gönderilen yardımların üzerine AK Parti’nin amblemlerini bastılar ve o şekilde yardım yaptılar. Gelen yardımların yüzde 20’si Suriyeli kardeşlere verildi, kalan yüzde 80’i AKP yandaşlarına verildi.” iddialarında bulundu.

'YARADIM PARALARI TEHDİTLE, OY KARŞILIĞI VERİLİYOR'

İbrahim Özyavuz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul vatandaşlara verilen çeşitli para yardımlarını AK Parti’lilerin zarf içinde götürdüğünü iddia etti. Özyavuz sözlerine şöyle devam etti: “Yine bakıyoruz; valilik ve kaymakamlıkların emrindeki vakıflar, sosyal yardımlaşma vakıflarında yoksul insanların kayıtları var. Bu insanlara verilen yardımları seçim öncesi AK Parti Kadın Kolları Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan kendileri parayı teslim alıyorlar. Zarflara koyuyorlar. Yardım alan kişilere götürüyorlar. ‘Bize oy verecekseniz verelim, vermeyecekseniz keseceğiz.' diyorlar. Kızılay’a gelen yardımları yine kendi amblemlerini vurup dağıtıyorlar.”