Suriye'de yaşanan iç savaşta Esed askerlerinin yaptığı hava saldırılarında binlerce insanın katledildiğini belirten İstanbul’da yaşayan Suriyeliler, ülkelerinde bazı şehirlerinin ‘uçuşa yasak bölge’ ilan edilmesi için eylem yaptı.

Suriye’nin Duma, Guta, Şarkiyye, Halep, Dera ve banliyölerde Esed’e bağlı uçakların bombardımanı sonucu insanların öldürüldüğünü ifade eden bir grup Suriyeli, tepki için Fatih’teki Saraçhane Parkı’nda toplandı. Çok sayıda insanın varil bombalarıyla hayatını kaybettiğine dikkat çeken Suriyeliler, bazı şehirlerde uçuşa yasak bölge ilan edilmesini istedi. Grup, 'Suriye ve adalet' yazılı pankart ve döviz taşıdı.

Ulusal Suriyelilerin Haklarını Koruma Kurulu Başkanı Rubin Berakat Arapça açıklama yaptı. Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Ramazan Beyhan da uluslararası toplumun gözü önünde Esad askerlerinin katliam yaptığını dile getirdi. Uluslararası kamuoyunun Suriye’deki katliamı görmezden geldiğini dile getiren Beyhan, “Yeter ülkelerimizin yıkımını seyrederek zevk aldığınız! Yeter halkımızın ölümünü hafife aldığınız!" dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.