Suriye’den gelen şahıslara, kamu kurumlarındaki irtibatlarına rüşvet ve irtikâp yoluyla TC kimliği veren çeteye düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden 22'si adliyeye sevk edildi.

Mardin merkez ve ilçelerinde düzenlenen operasyonda aralarında kamu görevlileri, muhtar ve iş adamlarının da bulunduğu 34 kişi 'sahtecilik ve rüşvet vs. çok sayıda suç' işlemekten dolayı gözaltına alındı. Kamu kurumlarındaki irtibatlarına rüşvet vererek sahte belgelerle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının üzerine kimlik çıkartan çetenin sadece Mardin değil Doğu ve Güneydoğu illerinde uzantıları olduğu belirtiliyor.
Söz konusu çetenin lideri konumunda olduğu iddia edilen A.B. ve M.Ç. organizesinde iş takipçileri ve çeteye bağlı yeminli tercüme büroları tarafından sahte ve yanlış tercümelerle yüzlerce Suriye uyruklu şahsın TC vatandaşı yapılarak ülke içine sokulduğu, başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere kimlik çıkartıldığı iddia ediliyor. Kamu görevlileri olan F.A. ve M.Ç.’nin ise 100’lerce kişiye, sahte TC vatandaşlığı kimlik kartı çıkartarak, devleti milyon dolarlar zarara uğrattığı iddia ediliyor.

ÜFÜRÜKÇÜLÜK VE KALPAZANLIK YAPTIĞI İDDİA EDİLEN ÇETE LİDERİ

Mardin polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan A.B.'nin bölgede büyücülük, cincilik ve üfürükçülük ve kalpazanlık yaptığı iddia ediliyor. A.B. isimli şahsın, kadınlara yönelik dini duyguları istismar ederek fuhuş yaptırdığı ve fuhşa aracılık ettiği ileri sürülüyor. Söz konusu çetenin lideri konumunda olduğu öne sürülen A.B.'nin, iş takipçileri ve çeteye bağlı yeminli tercüme büroları vasıtasıyla sahte ve yanlış tercümelerle yüzlerce Suriye uyruklu bayanı fuhuş ve kumalık için TC vatandaşı yaparak ülke içine soktuğu, başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere kuma olarak sattığı iddia ediliyor.

Mahkemeye çıkarılan 22 kişi hakkında resmi belgede sahtecilik, göçmen kaçakçılığı ve rüşvet alıp verme konularında işlem yapılacağı belirtildi.