Mardin İl Emniyet Müdürlüğünce Suriye’den gelen şahıslara usulsüz yollarla sahtecilik yaparak kamu kurumlarındaki irtibatlarına rüşvet ve irtikap yoluyla TC Kimliği veren çeteye operasyon düzenlendi.

Mardin merkez ve ilçelerinde düzenlenen operasyonda aralarında kamu görevlileri ve iş adamlarının da bulunduğu 60 kişi "Sahtecilik ve rüşvet vs. çok sayıda suç" işlemekten dolayı gözaltına alındı. Kamu kurumlarındaki irtibatlarıyla rüşvet vererek sahte belgelerle Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının üzerine kimlik çıkartan çetenin sadece Mardin değil Doğu ve Güneydoğu illerinde uzantıları olduğu belirtiliyor. Söz konusu çetenin lideri konumunda olduğu iddia edilen A.B. ve M.Ç. organizesinde iş takipçileri ve çeteye bağlı yeminli tercüme büroları tarafından sahte ve yanlış tercümelerle yüzlerce Suriye uyruklu şahsın TC vatandaşı yapılarak ülke içine sokularak başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere kimlik çıkarttığı iddia ediliyor.

Kamu görevlileri olan F.A., M.Ç.’in 100’lerce kişiye sahte TC Vatandaşlığı Kimlik Kartı çıkartarak devleti milyon dolarlar zarara uğrattığı iddia ediliyor. Gözaltına alınan 60 kişi hakkında Resmi belgede sahtecilik, göçmen kaçakçılığı ve rüşvet alıp verme konularında işlem yapılacağı belirtildi. Gözaltına alınan 60 kişi emniyetteki sorguları ise devam ediyor.