Yunanistan üzerinden Avrupa'ya götürülmek üzere yola çıkan, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 71 Suriyeli, Bursa'nın Karacabey ilçesinde terk edilmiş olarak bulundu.

Edinilen bilgilere göre, iç savaş yaşanan Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan ve bir TIR'ın kabininde Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Çavuşköy yakınlarına kadar getirilen 71 Suriyeli kaçak mülteci, köy yolunda TIR'dan indirildi. Köye yaklaşık 500 metre mesafede ağaçlıklı bir arazide indirilen Suriyelilere, kendilerini bir otobüsün alacağını ve yolculuklarına otobüsle devam edecekleri söylendi. Suriyelileri bırakan TIR sürücüsü, kısa sürede Bursa istikametine doğru seyrederek gitti.

Gece yarısı, köyün girişinde kalabalık bir insan topluluğunun bulunduğunu gören köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu kafileyi köyün düğün salonuna götürüp acil ihtiyaçlarını giderdi. Tercüman aracılığıyla iletişim sağlanan Suriyeli sığınmacıların, Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya gitmek istedikleri, fakat köyün girişinde bırakıldığı öğrenildi. Acil ihtiyaçları jandarma nezaretinde köylüler tarafından karşılanan Suriyelilerin, kayıt işlemlerinin ardından 2 otobüse bindirilerek Mersin'deki sığınmacıların yaşadığı kamplara gönderildiği belirtildi.