Gaziantep'te Suriyeli vatandaşlar arasında gümrük kaçağı sigara satışından dolayı çıktığı öne sürülen kavgada 7 kişi yaralandı. Kavgada, Suriyeli bir aileye ait bir market kullanılamaz hale geldi, Türk esnafa ait aracın camı da fırlatılan sert bir cisimden dolayı kırıldı. Yaşanan kavganın görüntüsü bir cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, GATEM'de bulunan Bulgurcular Sitesi'nde meydana geldi. İddialara göre, kartonla gümrük kaçağı sigara satışı yapan Suriye uyruklu Omar Abdullah ve kardeşleri, sitede marketleri bulunan aynı sigarayı tek tek satarak daha fazla gelir elde ettiğini düşündükleri Süleyman Abdullatif'i uyardı. Çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Abdullatif'in kardeşleri de olay yerine gelince iki grup birbirine saldırdı. Saldırıda marketin camları kırılırken, Türk esnafa ait bir aracın da camına sert cisim isabet etti.

Olay yeri kavgadan sonra adeta harabeye döndü, market de kullanılamaz hale geldi. İhbar üzerine olay yerine giden emniyet güçleri, tarafları ayırmaya çalıştı. Kavgada yaralanan Süleyman Abdullatif olay yerine gelen ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 6 kişiye de 112 ekipleri olay yerinde müdahale etti.

Öte yandan kavgada yaralanan Süleyman Abdullatif'in annesi Münire İbrahim, oğluna 10 kişinin saldırdığını ve saldıranların da uyuşturucu madde bağımlısı olduklarını öne sürdü. Kavgayla ilgili soruşturma sürüyor.