Mersin'de geçen ocak ayında portakal bahçesinde boğazı kesilmiş ve yüz derisi soyulmuş olarak bulunan cesedin ,1985 doğumlu Suriye uyruklu Muhammed Salih'e ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Suriye uyruklu biri kadın 4 kişi, adliyeye sevk edildi. Şahsın hemşehrileri tarafından parası için öldürüldüğü iddia edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu, merkez Toroslar ilçesi Karaisalı Caddesi üzerindeki portakal bahçesinde 8 Ocak 2015 tarihinde boğazı bıçakla kesilmiş ve yüzünün derisi soyulmuş halde bulunan cinayetin aydınlatıldığı belirtildi.

Yapılan parmak izi incelemesinde tanınmayacak halde bulunan cesedin, 1985 doğumlu Suriye uyruklu Muhammed Salih’e ait olduğu belirlendi. Olayın aydınlatılması için 3 ilde başlatılan kapsamlı çalışmalarda; Suriye uyruklu zanlılardan A.D. Gaziantep’te, suç aleti bıçakla; İ.H. Mersin’de suç aleti başka bir bıçakla ve A.H. ve F.R. isimli şüpheliler ise Uşakta gözaltına alındı. Zanlıların kullandıkları belirlenen Suriye plakalı aracın yapılan kriminal incelemeler sonucu olayda da kullanıldığı tespit edildi. Zanlıların Salih'i 5 bin dolar parasını almak için öldürdüğü öne sürüldü.

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 zanlı, Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

OLAY
Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Karaisalı Caddesi üzerindeki portakal bahçesinde 8 Ocak 2015 tarihinde 40 yaşlarında bir erkek cesedi , boğazı kesilmiş ve yüz derisi soyulmuş halde bulunmuştu.