Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, açılan 'Sürü yönetimi elemanı benim' kursu ile hayvan yetiştiriciliğinde vasıflı ve kayıtlı istihdam sağlanacağını belirterek, "Sürü yönetimi elemanı yetiştirme eğitiminin yaygınlaştırılması ile sürü yönetimi bir meslek haline gelecek ve bu işle uğraşanlar sosyal güvencelerinin olması nedeniyle bu mesleği tercih edecek." dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde ilgili sektör paydaşlarının katkılarıyla Bursa’da düzenlenen 'Sürü yönetimi elemanı benim' kursuna katılanlar sertifika aldı. Nilüfer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İşkur Bursa İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği katkılarıyla gerçekleştirilen kursa katılan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

KURSİYERLERE PROJELERDEN YARARLANMADA ÖNCELİK SAĞLANACAK

İl Müdürlüğünde düzenlenen sertifika törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, "Proje sayesinde sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilerin aldığı eğitimlerin karşılığında geçerliliği olan belge verildi. Bu eğitimi alan kişileri istihdam eden işletmelere çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelik sağlanacak." dedi.

Ayrıca hayvancılık desteklemelerinde bu kişileri istihdam eden işletmelere desteklemenin planlandığını anlatan Çelik, "Söz konusu desteklemeler ve eğitimler sonucunda vasıflı ve kayıtlı istihdam sağlanacak, koruyucu aşılama takvimine ve biyogüvenlik uygulamalarına katkı sağlayacak güncel ve güvenilir veriye erişilecek. Ülke genelinde sürü yönetimi elemanı yetiştirme eğitiminin yaygınlaştırılması ile sürü yönetimi elemanlığı uğraşısı bir meslek haline gelecek ve bu işle uğraşanlar sosyal güvencelerinin olması nedeniyle bu mesleği tercih edecekler." şeklinde konuştu.

2014 yılında Bursa’da ‘sürü yönetimi elemanı benim projesi’ kapsamında açılan kurslarda toplam 206 kişinin bu eğitime katılarak sertifika almaya hak kazandığını ifade eden Ömer Çelik, 2015 yılında ise en az 560 kişiye kurs verilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da yetiştiricilikte uygulanan atadan kalma klasik yöntemlerin her zaman verimli sonuçlar ortaya koymadığını ifade ederken, "Kursiyerler verilen eğitimle daha önce uygulamadıkları teknik bilgilere ulaşma imkanı buldular, öğrenmek hayat boyunca devam eden bir süreçtir. Öğrenmenin yeri, yaşı ve sınırı yoktur. Bu öğrenme süreci sonunda kursiyerler daha kolay ve refahı yüksek bir yaşantıya kavuşacaklardır." dedi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.