Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında "Sürü Yönetimi" kursu alan 160 çoban, törenle kepenek giydi. Şamlı Mahallesi'nde düzenlenen törene Vali Mustafa Yaman, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan İl Müdürü Erdurmuş, 2014 yılında 160 çobana eğitim verdiklerini belirterek, "Geçen yıl Balıkesir’de 20 bine yakın çiftçi, müdürlüğümüzün seminer ve kurslarıyla çeşitli konularda bilgilendirildi. 2015 yılında 29, sürü yönetimi kapsamında da 17 kurs planladık. Şubat ayından itibaren bu eğitimler başlayacak." dedi. Balıkesir'de geçen yıl çiftçilere verilen desteklerden de söz eden Erdurmuş, "2014 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere 35 milyon liralık destek sağlandı. Balıkesir, ürettiği ürünlerle Türkiye’de marka oldu. Balıkesirli çiftçilerimiz, bakanlığın verdiği desteklemelerin yüzde 3,5'inden yararlandı. Balıkesir çiftçisi, 524 milyon liralık ihracat gerçekleştirmiş. Bu da ilimizdeki ihracatın yüzde 45’ine tekabül ediyor. Yapacağımız bu eğitimlerle ürün verimliliğinin artacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kursu başarıyla tamamlayan çobanları kutlayan Vali Yaman da Balıkesir’in tarım alanındaki öneminden bahsetti. Konuşmaların ardından Yaman ve beraberindekiler, kursu başarıyla bitiren çobanlara sertifikalarını verip kepenek giydirdi.