Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısındaki istihbarat zafiyeti soruları cevap beklerken bir skandal ortaya çıktı. Suruç İstihbarat Amir Vekili Ali K.'nin iddialara göre Şanlıurfa'da eşi adına bir kafe açıp işlettiği öne sürüldü. İlçede bulunması gereken amirin, kurumun aracıyla sürekli Şanlıurfa'ya giderek kafenin işleriyle ilgilendiği belirtildi. Vaktinin çoğu ilçe dışında geçen amirin, terör saldırılarına ne kadar yoğunlaşabileceği soru işaretlerine yol açtı.

Zaman gazetesinde yer alan iddialara göre, istihbarat şube müdürlüğünü de yürüten Şanlıurfa Emniyet Müdür Yardımcısı Rüştü Yılmaz, şehre atanmasının ardından, daha önce Mersin'de birlikte çalıştığı Ali K.'yı istihbarata aldı. Geçen yıl yaz atamasıyla Şanlıurfa'ya atanan Ali K., Koruma Şube Müdürlüğü'nde görev yaparken, Yılmaz'ın isteği üzerine istihbarata geçti.

Ali K. bir süre ‘İstihbarata Karşı Koyma' biriminde çalıştı. Bu sırada eşinden ayrılarak yeniden evlendi. Maddi sıkıntılar yaşamaya başlayan Ali K., yeni eşinin adına Şanlıurfa'nın Karaköprü semtinde bir kafe açtı. Daha sonra Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Amirliği'ne vekâleten atandı. Böylece her ay 650 TL terör tazminatı almaya başladı. İddialara göre, Suruç'taki çalışmaları takip etmesi gereken Ali K. zamanını kafedeki işlerle uğraşarak geçirdi. Ali K.'nin Suruç'ta kalmadığı, istihbarat şubenin aracıyla sürekli Şanlıurfa'ya gidip geldiği öğrenildi.

Mesai saatlerinde bile ilçede durmayan Ali K. hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı, Şanlıurfa Emniyet yetkililerinin olaya duyarsız kaldığı iddia ediliyor.